Agnieszka Zawistowska nowym dyrektorem biura ZW PSL w Białymstoku

Agnieszka Zawistowska została nowym dyrektorem biura Zarządu Wojewódzkiego Polskiego Stronnictwa Ludowego w Białymstoku. Z końcem marca na emeryturę przeszła wieloletnia dyrektor biura koleżanka Teresa Teofilewicz.

Agnieszka Zawistowska ma 30 lat. Z Podlasiem związana jest od zawsze. Tu się urodziła, tu spędziła swoje dzieciństwo, tu wróciła po studiach i tu realizuję swoje marzenia. Urodziła się w Ciechanowcu, ale wychowywała się we wsi Brzóski Gromki w rodzinie rolniczej o ludowych tradycjach. Jest absolwentką Wydziału Rolnictwa Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie.

Z Polskim Stronnictwem Ludowym związana od wielu lat. Angażuje się w życie społeczne województwa podlaskiego. Aktywnie działa w Związku Młodzieży Wiejskiej i Forum Młodych Ludowców.  Dwukrotnie z listy PSL startowała w wyborach. W 2014 roku do Sejmiku Województwa Podlaskiego, natomiast w 2015 roku w wyborach do Sejmu RP.