Spotkanie z europosłem Jarosławem Kalinowskim

W Wyższej Szkole Agrobiznesu w Łomży, 12 lutego br., odbyło się spotkanie z Posłem do Parlamentu Europejskiego, Przewodniczącym Rady Naczelnej Polskiego Stronnictwa Ludowego Jarosławem Kalinowskim, który mówił o szansach i zagrożeniach rozwoju dla Polskiego rolnictwa w nowej perspektywie finansowej na lata 2014-2020.

Udzielił odpowiedzi na zadawane pytania przez zgromadzonych rolników, które dotyczyły przede wszystkim sytuacji w mleczarstwie oraz hodowli  trzody chlewnej.

Spotkanie miało również na celu udzielenie poparcia Mieczysławowi Bagińskiemu, naszemu kandydatowi na senatora w wyborach uzupełniających w okręgu nr 59.
– W wyborach samorządowych jest wymóg, że kandydat musi mieszkać w danym okręgu. Do Senatu – nie ma takiego wymogu. A przecież kandydat musi znać uwarunkowania społeczno – gospodarcze regionu – uważa Jarosław Kalinowski. – Z całym szacunkiem dla pani Anders, ale ona tłumaczy, że problemy wszędzie są takie same.

– Gwiazda, która nie świeci własnym światłem to nie gwiazda, to satelita – krytykuje Mieczysław Bagiński swoją kontrkandydatkę Annę Marię Anders. – Co to za argument, że czyjś tatuś był generałem? Mój nie był, ale wychował pięciu synów, oddanych tej ziemi. Głosujcie na syna tej ziemi – apeluje do mieszkańców.

Swego poparcia dla Mieczysława Bagińskiego udzielili również: poseł na Sejm RP Mieczysław Baszko, marszałek województwa podlaskiego Jerzy Leszczyński oraz członek zarządu naszego województwa Stefan Krajewski.