Adam Jarubas: nie można się poddać

Przychodzą chwile, kiedy zdaje się, że świat i inni są silniejsi, ale sekret tkwi w tym, aby się nie poddać – mówił kandydat PSL na prezydenta Adam Jarubas po ogłoszeniu sondażowych wyników wyborów, które dają mu 1,6 proc. głosów.

– Dziękuję, że nie daliście sobie wmówić przez media i sondaże w ciągu ostatnich trzech miesięcy, że było tylko dwóch kandydatów, bo w zasadzie można było odnieść takie wrażenie – powiedział kandydat PSL podczas wieczoru wyborczego w Kieleckim Centrum Biznesu, zwracając się do swoich wyborców i dziękując im za poparcie.

– Są momenty, kiedy uświadamiamy sobie, jak wiele pozostało jeszcze do zrobienia, ale nikt nie może stracić z oczu, czego pragnie, bo przychodzą chwile, kiedy zdaje się, że świat i inni są silniejsi, ale sekret tkwi w tym, aby się nie poddać – mówił.

Dodał, że chciałby nadal realizować program budowany w czasie kampanii wyborczej. – Z wiarą, że Polska może być lepszym krajem, że polityka może być inna, że możemy zakończyć ten permanentny jałowy spór i razem zmieniać Polskę – mówił Jarubas.

Zapytany chwilę później przez dziennikarzy, czy w drugiej turze wyborów poprze Bronisława Komorowskiego, odpowiedział krótko, że jego wyborcy „wiedzą, na kogo głosować”.

PAP